Savremeni način prezentacije proizvoda, opreme i obuka kadrova za ugostiteljstvo i turizam
zahteva izgradnju posebne vrste objekata koji omogućavaju da se sve ove radnje izvrše na jednom
mestu.Takvi objekti se nazivaju HoReCa centri (Hotel/Restaurant/Café).
U okviru objekta "METRO Cash&Carry" Beograd 3 – Vidikovac, izgrađen je objekat za obuku kuvara, barmena, konobara i somelijera kao i za prezentaciju proizvoda i sirovina koji se koriste za izradu kulinarskih specijaliteta koristeći iskustva raznih nacionalnih kuhinja. Namena objekta je prijem, skladištenje, priprema, obuka i degustacija jela, poslastica i pića. HoReCa Centar je projektovan u skladu sa pravilima građenja definisanim Planom detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale. Objekat HoReCa Centra je u osnovi pravougaonog oblika, dimenzija 36.60 x 12.00 m', bruto površine prizmlja 439.21 m2. Iznad manjeg dela prizemlja (između osa 6 i 7) projektovan je sprat, dimezija 6.60 x 12.00 m', bruto površine 79.21 m2.
https://www.sming.rs/metro-horeca#sigFreeId0c5fd67cba