Položen kamen-temeljac za nemačku fabriku “GPK“

U industrijskoj zoni „Jugoistok“ položen je kamen temeljac čime je označen početak gradnje pogona nemačke kompanije „GPK“.

U ovim pogonima u kojima će u prvo vreme biti zaposleno između 15 i 20 radnika proizvodiće se točkovi za kontejnere i kante za iznošenje smeća.  Kamen temeljac simbolično su položili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić,Klaus Paul, vlasnik nemačke kompanije “GPK”, te direktor „GPK“ u Zrenjaninu Zoran Šipka.  Vrednost investicije je oko 3 miliona evra, završetak izgradnje je planiran za jul, a početak proizvodnje za avgust iduće godine. 

– Posebno bih zahvalio gradonačelniku i njegovom timu, kompletnoj lokalnoj samoupravi na izuzetnoj saradnji i podršci za sve što nam je bilo potrebno, a zahvalio bih i zrenjaninskoj kompaniji “SM inženjering” na izuzetnoj saradnji i nadam se da ćemo se ovde veoma brzo ponovo videti, otvoriti pogon i otpočeti proizvodnju – izjavio je Šipka.

– Volim i kada potpisujemo kupoprodajne ugovore oko zemljišta u industrijskoj zoni, a posebno je zadovoljstvo kada dođe do realizacije, do kamena temeljca. Više puta sam ponavljao da, kada sam predložio proširenje zone “Jugoistok” za još 500 hektara sumnjičavo su me gledali moji saradnici, a sada dolazimo u situaciju da je i to malo. Svakodnevno se borimo za svako novo radno mesto i zadovoljstvo mi je što ovde dolazi još jedna nemačka kompanija. Inače, Nemci su najveći poslodavci ovde u našem gradu i drago mi je da i u zoni “Jugoistok” imamo jednu nemačku kompaniju – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić

Firma “GPK” posluje u sklopu “EKH grupe” iz Berlina.  – Razlog da  ulažemo u Zrenjaninu je  njegov veoma dobar geostrateški položaj – u blizini su članice EU Rumunija i Mađarska gde, kao i u Italiji, imamo svoje kijente te ćemo ih odavde snabdevati.  Drugi razlog za dolazak u naš grad jeste visokokvalifikovana radna snaga, a zadovoljni smo i izuzetnom saradnjom sa lokalnom samoupravom i Pokrajinom Vojvodinom. Zahvaljujući vezama između Srbije i Rusije pokušaćemo da se aktiviramo i na tom tržištu – izjavio je Klaus Paul vlasnik kompanije „GPK“ ovom prilikom.

izvor: zrenjanin.rs